Επιστολή Μπιζά για τα θέματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας στην Παροικιά

Περιβάλλον

Ο έπαρχος της Π.Ε. Πάρου, Κ. Μπιζάς, έστειλε επιστολή στην εισαγγελία Σύρου, τη διεύθυνση δημόσιας υγείας Κυκλάδων και άλλους συναρμόδιους φορείς σχετικά με προβλήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας στην περιοχή της Παροικιάς.

Η επιστολή του κ. Μπιζά έχει ως εξής:

«Εδώ και πέντε μήνες τουλάχιστον, συγκροτημένες ομάδες ατόμων κατασκηνώνουν σε δημοτικούς χώρους στην Παροικία και ειδικότερα στον χώρο που βρίσκεται απέναντι από το Γυμνάσιο Πάρου, δίπλα στο Κτηνιατρείο, μέσα στο δημοτικό πάρκινγκ "Φυστικιές", μέσα και έξω από το Δημοτικό Κοιμητήριο, δίπλα στα αρχαία ψηφιδωτά, μέσα στο αλσύλλιο της Παναγίας Εκατονταπυλιανής κ.α., μένοντας μέσα και έξω από αυτοκίνητα ή στήνοντας πρόχειρους καταυλισμούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την υγιεινή διαβίωση τους, όπως πόσιμο νερό, αποχέτευση, δοχεία συλλογής και μέσα αποκομιδής των απορριμμάτων και δυνατότητες ατομικής καθαριότητας.

Αυτή η αυθαίρετη κατάληψη των δημοτικών χώρων από τους πλανόδιους και η συσσώρευση μεγάλου αριθμού ατόμων, στους χώρους αυτούς χωρίς τις κατάλληλες υποδομές αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης εστιών μεταδοτικών νόσων.

Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου Αντιπάρου "Μαντώ Μαυρογένους" έστειλε σχετική επιστολή στις 15.6.22 προς όλα τα αρμόδια υπουργεία, αλλά δυστυχώς το φαινόμενο συνεχίζει να υφίσταται και να δημιουργεί άσχημες εικόνες που προσβάλουν το νησί μας και τον πολιτισμό του στους χιλιάδες επισκέπτες μας.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα ξεκινάει η σχολική χρονιά και ήδη οι καθηγητές και οι γονείς διαμαρτύρονται για την επικρατούσα ντροπιαστική και επικίνδυνη εικόνα του ευρύτερου χώρου.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.