Φιλοξενείται Χρυσαετός στο ΚΕ.Π.Ε.Α.Π. «Αλκυόνη» στην Πάρο

Περιβάλλον

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Ειδών της Άγριας Πανίδας «Αλκυόνη» στην Πάρο φιλοξενείται ένας Χρυσαετός, όντας καλά στην υγεία του μετά από χειρουργική επέμβαση από το Κτηνιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ.

Το πτηνό εμφάνιζε πολυμελία (έκφυση διπλών ποδιών) και η επιβίωση του στη φύση, εφόσον δεν ακολουθούσε χειρουργική αποκατάσταση της δυσμορφίας, θεωρείτο επισφαλής.

Σύμφωνα με τη σχετική γνωμάτευση του κτηνιάτρου Νικόλαου Τσιγώνια, του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου, ο Χρυσαετός μένει μόνος του σε κλουβί και γυμνάζεται, ενώ τα ίχνη από την χειρουργική επέμβαση στα πόδια του διακρίνονται ελάχιστα και έχουν καλυφθεί με πτέρωμα και η σωματική ανάπτυξη κρίνεται ικανοποιητική.

Πλέον, το πτηνό είναι ικανό για απελευθέρωση, αλλά εκκρεμεί ο γονιδιακός έλεγχος που πραγματοποιείται από το αρμόδιο εργαστήριο για να αποφασιστεί η επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον.

Σημειώνεται, ότι κατόπιν εγγράφου της Διεύθυνσης Δασών Κυκλάδων, έγινε διενέργεια άμεσου ελέγχου - αυτοψίας στις εγκαταστάσεις της ΚΕ.Π.Ε.Α.Π. «Αλκυόνη» στην Πάρο, από τους κ.κ. Ευάγγελο Παραμάνη, Δημήτριο Παπαδημητρίου και Αναστάσιο Λειβαδά, με την παρουσία του κτηνιάτρου Νικολάου Τσιγώνια, του προέδρου του Κέντρου Ιωάννη Ανδρεόπουλου και του υπεύθυνου περίθαλψης Μάριου Φούρναρη.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.