Φεστιβάλ Πάρκου Πάρου

Πολιτισμός - Τέχνες

Το φεστιβάλ του πάρκου έχει καταξιωθεί από τους κατοίκους και τους επισκέπτες με σημεία αναφοράς την ποιότητα και τον σεβασμό στον θεατή.

Οι δράσεις του φεστιβάλ είχαν ποικιλομορφία ώστε να καλύπτεται ένα μεγάλο εύρος των ενδιαφερόντων και προτιμήσεων των επισκεπτών και κάλυψε αξιοπρεπώς τις ανάγκες που προέκυψαν μετά από μια χρονιά αποχής από τις κοινωνικές εκδηλώσεις στο νησί.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των φετινών 14 παραστάσεων συμπεριελάμβανε θέατρο, μουσικές συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις, παρουσίαση βιβλίου. Με τις επιλογές μας προσπαθούμε να δώσουμε στους ντόπιους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να εμφανιστούν στον πανέμορφο αυτό χώρο του θεάτρου «Αρχίλοχος» και του μουσείου. Τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των επισκεπτών από τον κορωνοϊό τηρήθηκαν με συνέπεια και επεκράτησε ένα περιβάλλον ασφαλές σε κάθε εκδήλωση, χάρη στην βοήθεια των πολλών εθελοντών. Επίσης, οι τιμές των εισιτηρίων ήταν πολύ λογικές κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Την Κυριακή 26/9, σε συνέχεια των δράσεων του καλοκαιριού, μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού θα λάβει χώρα στο Πάρκο Πάρου σε συνδιοργάνωση με τον Ναυτικό όμιλο ΝΑΙΑΣ.

Άλλη μια χρονιά έκλεισε με επιτυχία και με την επιφόρτιση της ευθύνης να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάρκου θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους χορηγούς μας Blue Star Ferries, Anemomylos travel, Swiss Home και τους εθελοντές μας με την συνεχή παρουσία και βοήθειά τους. Τέλος, ευχαριστούμε τον κ. Πάνο Κέκα που εξασφάλισε την άρτια οργάνωση του χώρου και την επικοινωνία με τους καλλιτέχνες. Προσωπικά, ευχαριστώ κι εγώ με την σειρά μου τα μέλη της Επιτροπής Εκδηλώσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλο για την άριστη συνεργασία και κατανόηση καθώς και του χορηγούς και εθελοντές.

Σας αποχαιρετούμε, ευχαριστούμε που υποστηρίξατε τις δράσεις μας, ελπίζουμε να προσελκύσουμε νέους θεατές και υποσχόμαστε ένα πλούσιο και προσεγμένο πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2022.

Για την Επιτροπή Εκδηλώσεων

Η Πρόεδρος

Άννα Κάγκανη

Σινέ Έναστρον

Το Σινέ Έναστρον, η προσφορά του Φεστιβάλ στο Πάρκο στους σινεφίλ της Πάρου, έδωσε για μία ακόμα χρονιά το παρόν στα καλλιτεχνικά δρώμενα του νησιού. 24 ταινίες μεγάλου μήκους σχετικά πρόσφατης παραγωγής, με τις 8 από αυτές να είναι παιδικές, διασκέδασαν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Πάρκου όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο και φυσικά με απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας.

Το 2021 το Σινέ Έναστρον είχε την χαρά να φιλοξενήσει για ένα τετραήμερο το Aegean Film Festival (30 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου) με ενδιαφέρουσες προβολές ντοκιμαντέρ αλλά και συζητήσεις οικολογικού περιεχομένου. Επίσης, στο Σινέ Έναστρον προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία της Floriane Closouit “Salvataggio”, ένα πολύ συγκινητικό θέμα που τη μουσική έχει γράψει ο Παριανός Γιάννης Μπαλίκος. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης θεατών η προβολή επαναλήφθηκε. Οι προβολές στο Σινέ Έναστρον έκλεισαν με δύο ταινίες του σκηνοθέτη Γιάννη Τριτσιμπήδα ο οποίος ζει και εργάζεται στην Πάρο, με θέμα τους τον ποιητή Αρχίλοχο και ένα αφιέρωμα σε ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού που έφυγαν πρόωρα από την ζωή.

Το Σινέ Έναστρον έχει γίνει πια θεσμός για το καλοκαίρι στην Πάρο και η θέαση των ταινιών κάτω από τα` αστέρια είναι μια ιδιαίτερη μυσταγωγία που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους θεατές.

Πάλι μαζί τον… Ιούνιο του 2022!

Επιμέλεια προγράμματος ταινιών: Πάνος Κέκας-Σκηνοθέτης

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.