Πραγματοποιήθηκε Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής (φωτό)

Πολιτισμός - Τέχνες

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου εκπαιδευτικού έτους 2022-2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος τέλεσε τον Αγιασμό της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον ιερό κλήρο, τους σπουδαστές και τους γονείς τους, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε μεγάλη ευλογία που βρισκόμαστε κάτω από τους θόλους αυτού του πανσέπτου Ιερού Ναού της Παναγίας μας, που στέκεται ως φάρος πνευματικός για δεκαεπτά ολόκληρους αιώνες και φωτίζει την αγιοτόκο και αγιοτρόφο Πάρο και αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε ορθόδοξο χριστιανό, όχι μόνο για την ιστορικότητα και λαμπρότητα αυτού του οικοδομήματος των Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά διότι αποτελεί το στήριγμα, την προστασία την ισχυρή, το εύδιο λιμάνι, επειδή σε αυτόν το Ναό είναι ενθρονισμένη η Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας της Εκατονταπυλιανής, η οποία επί μία τριακονταετία σκεπάζει και ευλογεί αυτή την Σχολή».

Ο κ. Καλλίνικος δεν παρέλειψε να επαινέσει τον Διευθυντή της Σχολής, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Φωκιανό για την μεθοδικότητα και συστηματική διακονία του στη Σχολή. Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στον π. Εμμανουήλ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τα Μέλη της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος για την όλη στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την εύρυθμη και υποδειγματική λειτουργία της Σχολής και καλωσόρισε τους νέους μαθητές.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απένειμε τα πτυχία και τα διπλώματα στους αποφοιτήσαντες σπουδαστές και ακολούθησε στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος κέρασμα για όλους τους συμμετέχοντες.

agiasmos sxolis2

agiasmos sxolis2

agiasmos sxolis2

agiasmos sxolis2

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.