Εν μέσω αντιρρήσεων ξεκινά το ωδείο Πάρου

Πολιτισμός - Τέχνες

Σε συνέντευξη τύπου και παρουσίαση της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας του ωδείου, προχώρησε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (ΚΔΕΠΑΠ).

Όπως έχει γίνει γνωστό, η κ. Ζωή Μαρτσέλου έχει επιλεγεί για καλλιτεχνική διευθύντρια, θέση την οποία θα υπηρετήσει για πρώτη φορά. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η δεύτερη υποψήφια για τη θέση, κ. Αικατερίνη Σαβίνο έχει καταθέσει ένσταση για τη διαδικασία της αξιολόγησης.

«Να λειτουργήσει το ωδείο με καλύτερες προϋποθέσεις...»

Τη συνέντευξη άνοιξε ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, Δημήτρης Αντιπαριώτης, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Είμαστε διατεθειμένοι να λειτουργήσει το ωδείο με καλύτερες προϋποθέσεις και επίσης έτοιμοι από πλευράς μας για την έναρξη της νέας διδακτικής σεζόν. Καλωσορίζω τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια και να προσθέσω ότι θα έρχεται δύο φορές κάθε 15 μέρες. Θέλω να τονίσω, ότι το κόστος το μαθητών είναι πολύ χαμηλότερο από άλλα ωδεία, ενώ θα έχουμε και κάποια έκπτωση για τις οικογένειες που φέρουν παραπάνω από ένα παιδί στο ωδείο ή ένας σπουδαστής διδάσκεται δύο μουσικά όργανα ταυτόχρονα. Επίσης, η φοίτηση για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι δωρεάν».

«Στόχος η ομαλή λειτουργία και η αύξηση των παιδιών...»

Ακολούθως τον λόγο πήρε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια, Ζωή Μαρτσέλου, η οποία δήλωσε σχετικά: «Το ωδείο απ’ ότι έχω μάθει έχει μία μακρά πορεία που πρέπει να συνεχίσει κι εγώ χαίρομαι πολύ που από αυτή τη θέση θα είμαι εδώ. Η σχολική χρονιά και τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει, στο τμήμα κιθάρας και πιάνου. Βέβαια, οι εγγραφές συνεχίζονται, όριο ηλικίας δεν υπάρχει και καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να έρθουν. Πρώτος μου στόχος είναι να συνεχίσω ομαλά την καλή λειτουργία του ωδείου και από εκεί και πέρα να αυξήσουμε των αριθμών των παιδιών. Θέλουμε να δούμε τι ζήτηση υπάρχει, εκτός των τμημάτων κιθάρας και πιάνου, για να δημιουργήσουμε και κάποιο νέο. Επίσης, στόχος είναι να λειτουργήσει ξανά και το τμήμα χορωδίας που θα αφορά και μικρούς και μεγάλους».

«Δεν είναι εύκολη η διαδικασία επιλογής των καθηγητών...»

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, Χάρης Αργυρός, επεσήμανε το θέμα των μόνιμων καθηγητών, τονίζοντας: «Το ωδείο θα λειτουργεί, σε σχέση με την περσινή χρονιά, με τους ίδιους καθηγητές. Το μόνο που αλλάζει είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια. Επί της ουσίας, η ποιότητα των μαθημάτων που προσφέρουν οι καθηγητές θα είναι η ίδια, αν όχι καλύτερη. Ωστόσο θέλω να τονίσω ότι δεν είναι εύκολη η διαδικασία της επιλογής των καθηγητών, με την έννοια ότι δεν έχουμε μόνιμους καθηγητές, πλην του κ. Παπαδημητρίου που είναι στην κιθάρα. Κάθε χρόνο οποιοσδήποτε καθηγητής κάνει αίτηση μπορεί να πάρει θέση. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο έθεσαν οι γονείς, ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ν’ αλλάξει ώστε να έχουμε μόνιμους καθηγητές. Και γενικά υπάρχει δυσκολία στο θέμα των καθηγητών γιατί είμαστε νησί».

«Έγιναν όλα δημοκρατικά και νόμιμα...»

Σε ερώτησή μας για τη διαδικασία επιλογής της καλλιτεχνικής διευθύντριας και την ένσταση που κατέθεσε η έτερη υποψήφια για τη θέση, ο κ. Αντιπαριώτης απάντησε: «Η διαδικασία της επιλογής έγινε δημοκρατικά και νόμιμα, με προκήρυξη και αξιολόγηση. Προσλάβαμε την καινούρια καλλιτεχνική διευθύντρια και προχωράμε. Άλλωστε έχουμε και την έγκριση του δικηγόρου μας, που μας καλύπτει ότι είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι. Από εκεί και πέρα πρέπει να λειτουργήσει το συντομότερο το ωδείο».
Στη συνέχεια ο κ. Αργυρός, για το γεγονός ότι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια δεν έχει προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση, διευκρίνισε τα εξής: «Ο βασικός κορμός της προκήρυξης είναι αυτός που έχει χρησιμοποιηθεί καθ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όσον αφορά την προϋπηρεσία, πάντοτε ήταν στα πρόσθετα χαρακτηριστικά και προσόντα των υποψηφίων, γιατί στο κύριο μέρος της προκήρυξης υπάρχει μία συγκεκριμένη δομή για αίτηση στη συγκεκριμένη θέση. Τα λοιπά προσόντα του κάθε υποψήφιου έχουν συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της προηγούμενης περιόδου, όπου ουσιαστικά ξεκινήσαμε τη κουβέντα από μηδενική βάση».

Απορρίφθηκε η ένσταση της κ. Σαβίνο

Με ψήφους 4-2 και ένα παρόν το διοικητικό συμβούλιο της ΚΔΕΠΑΠ, στη συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου, απέρριψε την ένταση - αίτηση θεραπείας της κ. Αικατερίνης Σαβίνο.
Η κ. Σαβίνο παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση με τη δικηγόρο της και εστίασε την ένστασή της σχετικά με την αξιολόγηση της προσωπικής συνέντευξης και ειδικά για το θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων (στο οποίο η ίδια βαθμολογήθηκε με 0, ενώ η συνυποψήφιά της με 8). Επίσης, σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση αναγνώστηκε η επιστολή διαμαρτυρίας του υπό σύσταση συλλόγου γονέων των μαθητών του ωδείου.
Τέλος, αναφέρεται ότι για το εικαστικό εργαστήριο του δήμου Πάρου, εγκρίθηκε η πρόσληψη της κ. Ζωής Καστρουνή, ως καθηγήτρια ελεύθερου σχεδίου.

Δήλωση Κωβαίου για την έναρξη του ωδείου

Σχετικά με το ωδείο και με αφορμή την έναρξη της διδακτικής χρονιάς ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε μεταξύ άλλων στη «Φωνή της Πάρου»:
«Να ευχηθώ καλή μουσική σχολική χρονιά στους μαθητές και τους καθηγητές και καλή επιτυχία στη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια. Το ωδείο Πάρου ακολούθησε τη σχολή μουσικής κι εμείς ως δημοτική αρχή το αναβαθμίσαμε. Η σχολή μουσικής έχει μία μακρά ιστορία και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους είχαν σκεφτεί να την δημιουργήσουν και ιδιαίτερα τον Νίκο Σαρρή, ο οποίος μαζί με τους τότε συνεργάτες του φρόντισαν γι’ αυτό, γιατί το νησί πρέπει να είναι εκπαιδευμένο μουσικά και καλλιτεχνικά. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε όσο γίνεται το ωδείο, τα παιδιά μας να αποκτήσουν μουσική παιδεία και ως δήμος Πάρου να έχουμε και κοινωνικό πρόσωπο με χαμηλό κόστος. Από εκεί και πέρα, εμείς ζητάμε να έχουμε μόνιμους καθηγητές και καλλιτέχνες, ώστε να μπορεί και το ωδείο και το καλλιτεχνικό εργαστήριο να έχουν σοβαρή συνέχεια. Εύχομαι στο τέλος της χρονιάς να κάνουμε μία καλή εκδήλωση και να δείξουμε πραγματικά πόσο θέλουμε να υπάρχει μουσική παιδεία στο νησί μας και πως τα παιδιά θέλουν να γίνουν άνθρωποι πιο ολοκληρωμένοι, στοχεύοντας στα μαθήματά τους, στον αθλητισμό και στα καλλιτεχνικά».

 

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.