Η ΑΕΠ «έκοψε ταρίφα», αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο!

> Ποδόσφαιρο

Η Αθλητική Ένωση Πάρου, για έναν ακόμα αγώνα πρωταθλήματος την περασμένη εβδομάδα, πήρε τη νίκη από τον Πανσιφναϊκό και μάλιστα με το συνηθισμένο της σκορ (4-0), αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο για την ομάδα μας.

Από την αρχή του πρωταθλήματος, όλοι όσοι ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο, είδαν ξεκάθαρα ότι η διαφορά δυναμικότητας στον Β’ Όμιλο της ΕΠΣ Κυκλάδων, μεταξύ της ΑΕ Πάρου και των υπολοίπων ομάδων, είναι μεγάλη. Η ΑΕ Πάρου από την αρχή ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση του Ομίλου. Η πρώτη θέση φυσικά στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος είναι πολύ σημαντική, γιατί μπορεί οι δύο πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου να προκρίνονται για τον Όμιλο των 6 και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, αλλά ο πρώτος θα ξεκινήσει με χάντικαπ συν δύο βαθμούς, ενώ οι δεύτερες ομάδες θα ξεκινήσουν με μηδέν βαθμούς. Άρα, η πρώτη θέση στον Β’ Όμιλο, για την παριανή ομάδα, πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος, κάτι που φαίνεται ότι θα επιτευχθεί (αν θεωρούμε στο ποδόσφαιρο ότι βάσει της δυναμικότητας των ομάδων μπορούμε να προβλέψουμε και τις θέσεις στη βαθμολογία…).

Από την άλλη, είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η ομάδα μας δεν έκανε σωστή προετοιμασία και αυτό όχι γιατί οι παίκτες είχαν «χαλαρώσει» στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, αλλά διότι λόγω εργασιών το καλοκαίρι, δεν μπορούσαν να δίνουν το παρών στις προπονήσεις, συν φυσικά ότι δεν είχαν φιλικούς αγώνες στα πόδια τους. Ακόμα, η αλλαγή προπονητή και τα όσα προηγήθηκαν έφεραν πολλά πράγματα πίσω.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΠ μαζί με τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλου αυτή την εποχή, κάνει ουσιαστικά και την προετοιμασία της! Η ομάδα διαθέτει ένα αρκετά αξιόλογο υλικό, αλλά δε βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές της στο ίδιο επίπεδο προετοιμασίας. Κάτι βέβαια που αναμένεται σε μικρό χρονικό διάστημα, αν και εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχή, και δεν έχουμε άλλα απρόοπτα.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο Ομίλους και τους πιθανούς ανταγωνιστές στον Όμιλο των 6 ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο, τα πράγματα για την ώρα δεν έχουν ξεδιαλύνει. Δηλαδή, στον Γ’ Όμιλο, που όλοι θεωρούσαμε στην αρχή ότι ο Πανναξιακός θα έκανε τη διαφορά, αυτό για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ίσως βέβαια και η ομάδα του γειτονικού μας νησιού να αντιμετωπίζει παρόμοια ζητήματα όπως εμείς ή ίσως οι παίκτες της δεν έχουν προς ώρας «ομογενοποιηθεί» σαν σύνολο. Βέβαια, κι αυτό πρέπει να το ομολογήσουμε, και ο Καρτεράδος που θα διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του Γ’ Ομίλου, δεν είναι ομάδα που κάποιος πρέπει να παραβλέψει.

Για τον Α’ Όμιλο, τα πράγματα είναι ακόμα πιο μπερδεμένα. Οι δύο Συριανές ομάδες (Ελλάς και Άνω Σύρος), μπορεί να δείχνουν ικανές, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τις χρίσει φαβορί, λόγω δυναμικότητας εντός των αγωνιστικών γραμμών. Τελικά, όλες οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, φαίνεται ότι έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς και κανένας τους δεν έχει τη φόρμα που επιθυμεί, λόγω ελλιπούς προετοιμασίας.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.