Στον Παναθηναϊκό το next big thing του ελληνικού μπάσκετ

> Μπάσκετ

Ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Σαμαντούροφ, από την ακαδημία ΔΕΚΑ του Νίκου Χατζηβρέττα στον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Για εκείνους που ασχολούνται με τις αναπτυξιακές ηλικίες στο μπάσκετ οι φουρνιές που έρχονται είναι γεμάτες με σπουδαία ταλέντα. Ένα όνομα, όμως, ήταν και είναι εκείνο που ξεχωρίζει από τα άλλα. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Σαμοντούροφ, τον 17χρονο αθλητή που βλέπει τον κόσμο από τα 209 εκατοστά και ανήκει στην ακαδημία ΔΕΚΑ, του Νίκου Χατζηβρέττα.

Τους τελευταίους μήνες ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Μπαρτσελόνα αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες προσπάθησαν να πάρουν την υπογραφή του Έλληνα άσου. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι είχαν συνάντηση με τους γονείς αλλά και τον ίδιο τον μπασκετμπολίστα και τελικά η... μπίλια έκατσε στο πράσινο!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πείσει τον Σαμοντούροφ να φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι, προσφέροντας μεταξύ άλλων την άμεση αξιοποίησή του στην πρώτη ομάδα. Αυτό ήταν και το σημαντικότερο κίνητρο για τον μικρό, καθώς οι «πράσινοι» βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο και προσπαθούν να αξιοποιήσουν το ελληνικό στοιχείο και τα σημαντικότερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ που έχουν στην διάθεσή τους.

 

Πηγή: Naftemporiki.gr

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.