Ο Μ. Τεντόγλου κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη για τον Μάρτιο

> Άλλα σπορ

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι κορυφαίος αθλητής στίβου στην Ευρώπη για τον Μάρτιο!

Αναδείχτηκε σε ψηφοφορία που έγινε στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου μετά το χρυσό που κατέκτησε στο μήκος με άλμα 8, 55 μέτρα στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου που έγινε στο Βελιγράδι.

Η διάκριση για τον σπουδαίο αθλητή αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς υποψήφιοι για τον κορυφαίο αθλητή στου τον Μάρτη ήταν οι επίσης σπουδαίοι αθλητές Ντουμπλάντις (επί κοντώ), Τζέικομπς (60 μ) και Γκαρσία (800 μ).

2022 04 11 pomaski vravefsi

Τιμητική βράβευση από την Βαλκανική Ένωση Στίβου (ΑBAF) δέχθηκαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός του ΣΕΓΑΣ και προπονητών των επιτυχιών του ελληνικού στίβου Γιώργος Πομάσκι καθώς και ο αθλητή τους και χρυσός ολυμπιονίκης στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου.

Η βράβευση έγινα κατά την διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου τ της ΑBAF (28/11) στο Βελιγράδι παρουσία του μέχρι πρότινος προέδρου της και νυν αντίστοιχου της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας ΣτίβουN (EA) Ντομπρομίρ Καραμαρίνοφ καθώς και του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου Σέμπαστιαν Κόου. Στο συνέδριο το παρών έδωσε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑ Σ. Σακοράφα. Στη διάρκεια του Gala o Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για το 2021 αποσπώντας το σχετικό βραβείο. Ενώ ο προπονητής του Γ. Πομάσκι τιμήθηκε από τον Ν. Καραμαρίνοφ, τόσο για το χρυσό μετάλλιο του Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και για την προσφορά στον κλασικό αθλητισμό των Βαλκανίων και της Ευρώπης γενικότερα. Εξάλλου ανάμεσα στα άλλα στο συνέδριο συζητήθηκε ανάμεσα στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας η δυνατότητα ίδρυσης Βαλκανικού Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Στίβου στην Ελλάδα ενώ αποφασίστηκε η διοργάνωση απ την χώρα μας το Βαλκανικού πρωταθλήματος βάδην του 2022.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.