ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ Κ23 : Μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον από τη σημαντική συγκομιδή μεταλλίων της ελληνικής αποστολής

> Άλλα σπορ

Τρία χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Έλληνες και Ελληνίδες αθλήτριες, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση στην κατηγορία Εφήβων - Νεανίδων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Κ23

που πραγματοποιήθηκε στο Βαρέζε της Ιταλίας, αφήνοντας έτσι μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. 

Ειδικότερα, η Σοφία Δαλίδου και η Στυλιανή Νατσιούλα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του διπλού σκιφ με χρόνο 6.57.40 που αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Πίσω τους τερμάτισαν οι Ιταλίδες αθλήτριες με 7.02.60 και οι Γερμανίδες με 7.03.15.

Αντίστοιχα, στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Ιωάννα Ασβεστά και Ελβίρα Αργυράκη καθώς τερμάτισαν πρώτες στον τελικό της δικώπου νεανίδων με χρόνο 7.16.95 προσπερνώντας μετά τα 1.500 μέτρα τις Ιταλίδες που ολοκλήρωσαν με 7.17.45. Τρίτες ήταν οι Γερμανίδες αθλήτριες με χρόνο 7.26.40.

Επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκιφ Νεανίδων, με διαφορά μάλιστα σχεδόν 6 δευτερολέπτων από την αντίπαλό της, στέφθηκε η Κατερίνα Γκόγκου, που τερμάτισε πρώτη με χρόνο 7.35.64. Δεύτερη ήταν η Ιταλίδα Σπίριτο και τρίτη η Ελβετίδα Κιουεν με 7.41.91. 

Από την άλλη, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών καθώς τερμάτισε σε χρόνο 7.40.82. Δεύτερη ήταν η Ελίζ Οσμπέι από την  Τουρκία και τρίτη η Ιταλίδα Τζιούλια Κλέριτσι.

Τέλος, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν στο τετραπλό σκιφ των εφήβων οι Παναγιώτης Αδάμ, Απόστολος Λυκομήτρος, Νίκος Χωλόπουλος και Δημητρης Παπάζογλου καθώς τερμάτισαν τρίτοι με χρόνο 5.53.18 πίσω από την Τσεχία (5.50.83) και την Ιταλία (5.51.19).

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.