Πύραυλος εκτός ελέγχου πέφτει στη Γη το Σαββατοκύριακο – Καθησυχάζει η Κίνα

Τεχνολογία - Επιστήμη

Την περασμένη εβδομάδα η Κίνα εκτόξευσε το ένα από τα τρία συστατικά στοιχεία του μελλοντικού διαστημικού του σταθμού, μέσω του πυραύλου.

Η άτρακτος του πυραύλου που λειτούργησε ως εκτοξευτής για το ένα από τα στοιχεία που θα συγκροτήσουν τον μελλοντικό διαστημικό σταθμό, βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη αλλά χάνει σταδιακά ύψος και δεν είναι δυνατόν, για την ώρα, να προσδιοριστεί πού θα πέσει.

Πρόκειται για τον Chang Zheng 5 που εκτόξευσε η Κίνα την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο αποστολής στο διάστημα του ενός από τα τρία συστατικά στοιχεία του μελλοντικού σταθμού.

Πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καθησυχάζει ότι «η πιθανότητα να προκαλέσει ζημίες σε εναέριες δραστηριότητες ή στο έδαφος είναι εξαιρετικά χαμηλή».

«Εξαιτίας των τεχνικών χαρακτηριστικών αυτού του πυραύλου, το μεγαλύτερο μέρος των τμημάτων του θα καεί και θα καταστραφεί κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα», δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά τον αποχωρισμό του διαστημικού σκάφους, ο εκτοξευτής μπήκε σε τροχιά γύρω από την Γη, διαγράφοντας άτακτη πορεία, χάνοντας σιγά σιγά ύψος, γεγονός που καθιστά κάθε πρόβλεψη για το σημείο εισόδου του στην ατμόσφαιρα σχεδόν αδύνατη.

Αν παραμείνει ανέπαφος κατά την είσοδό του την ατμόσφαιρα, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πέσει στην θάλασσα, αφού ο πλανήτης καλύπτεται κατά 70% από νερό. Αλλά θα μπορούσε επίσης να συντριβεί σε κατοικημένη περιοχή ή σε κάποιο πλοίο.

πηγή:, Sputnik Ελλάδα (sputniknews.gr)

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.