Πληρωμές με κρυπτονομίσματα για να πάει κάποιος στη Σελήνη

Τεχνολογία - Επιστήμη

Η SpaceX θα εκτοξεύσει τη «DOGE-1 Mission to the Moon» στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, με την εταιρεία του Έλον Μασκ να αποδέχεται το κρυπτονόμισμα Dogecoin (εμπνευσμένο από memes) ως πληρωμή.

«Η SpaceX εκτοξεύει τον δορυφόρο Doge-1 στη Σελήνη το επόμενο έτος- αποστολή με πληρωμή σε Doge- το πρώτο κρυπτονόμισμα στο διάστημα- το 1ο meme στο διάστημα» έγραψε σε ένα tweet.

Η Geometric Energy Corporation ανακοίνωσε τη χρηματοδοτούμενη με dogecoins αποστολή νωρίτερα την Κυριακή, με τη σχετική ανακοίνωση να μην αποκαλύπτει την αξία της.

«Η αποστολή αυτή θα επιδείξει την εφαρμογή του κρυπτοσυναλλάγματος πέρα από την τροχιά της Γης, και θα θέσει τα θεμέλια για διαπλανητικό εμπόριο» είπε ο Τομ Οτσινέρο, αντιπρόεδρος Commercial Sales της SpaceX.

Ο Μασκ είχε δηλώσει τον Απρίλιο μέσω Twitter ότι η SpaceX θα πήγαινε ένα «κυριολεκτικό Dogecoin στο κυριολεκτικό φεγγάρι».

Το Dogecoin πάντως έχασε πάνω από το 1/3 της αξίας του την Κυριακή, αφού ο Μασκ το χαρακτήρισε «hustle» («κομπίνα») κατά την εμφάνισή του στο Saturday Night Live. Σημειώνεται πάντως πως ήταν τα δικά του tweets που ανέδειξαν το άγνωστο μέχρι τότε κρυπτονόμισμα, που είχε αρχίσει ως ένα αστείο στα social media.

ΠΗΓΗ: https://www.naftemporiki.gr/

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.