Κυκλοφόρησαν «ιπτάμενες» κάμερες για φωτογραφίες σέλφι χωρίς... χειρισμό (video)

Τεχνολογία - Επιστήμη

Η εταιρεία Snap που δημιούργησε τη δημοφιλή εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Snapchat παρουσίασε μια ιπτάμενη κάμερα σχεδιασμένη να καταγράφει φωτογραφίες σέλφι του κατόχου της.

Η κάμερα που ονομάζεται Pixy λειτουργεί αυτόνομα, δηλαδή πετά και λειτουργεί μόνη της όπως ένα drone,  χωρίς να χρειάζεται να την χειρίζεται κάποιος. Καταγράφει φωτογραφίες σέλφι αλλά και βίντεο και αφού ολοκληρώσει την αποστολή της προσγειώνεται στο χέρι του κατόχου της.

Επίσης, έχει τέσσερις προκαθορισμένες διαδρομές πτήσης και μπορεί να κινείται με διάφορους τρόπους μπροστά, πίσω ή γύρω από τον κάτοχο της καταγράφοντας εικόνες.

 

Αν ο κάτοχος της κάμερας θεωρήσει ότι έγινε η καταγραφή εικόνων που επιθυμούσε, μπορεί να εκτείνει το χέρι του με ανοικτή την παλάμη για να προσγειωθεί η συσκευή σε αυτή.

Η Pixy συγχρονίζεται αυτόματα με τον λογαριασμό Snapchat που διαθέτει ο κάτοχος της και ανεβάζει εκεί το οπτικό υλικό που έχει καταγράψει. Ο χρήστης μπορεί να προβεί σε επεξεργασία των εικόνων και κατόπιν να τις μοιραστεί αν επιθυμεί.

Η τιμή της ιπτάμενης κάμερας είναι 230 δολάρια.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.