Εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Πάρου (μέλος ΟΓΕ) για την Παιδεία

Γυναίκες

Πραγματοποιήθηκε χθες (20/9/2021), το απόγευμα, η εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Πάρου – Αντιπάρου (μέλος της ΟΓΕ), στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Λυκείου Παροικιάς.

Η πετυχημένη εκδήλωση, τόσο από πλευράς προσέλευσης όσο και από την οργάνωσή της, είχε ως θέμα: «σύγχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά ή σχολείο για λίγους και εκλεκτούς, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία» και προσκεκλημένη την κ. Στέλλα Βαλαβάνη, μέλος του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας).

Στην επιτυχημένη εκδήλωση έδωσαν το παρών αρκετοί γονείς, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του δήμου Πάρου και ενεργοί πολίτες. Εκτός της ομιλήτριας έλαβαν τον λόγο πολλά άτομα που είχαν πάει στην εκδήλωση, και υπήρξε γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της εκπαίδευσης. Η ομιλήτρια, Στέλλα Βαλαβάνη, έθιξε πολλά θέματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι μαθητές, και άσκησε κριτική στα κακώς κείμενα της εκπαίδευσης. Μετέφερε δε πολλά παραδείγματα από τα υπόλοιπα σχολεία της χώρας, τα οποία λίγο-πολύ είναι παντού τα ίδια με ευθύνη του εκάστοτε υπουργείου Παιδείας.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, που έλαβαν τον λόγο, άσκησαν κριτική για διάφορα θέματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία στο νησί μας, ενώ σχολίασαν αρνητικά ως πισωγύρισμα τις νέες προκάτ αίθουσες μάθησης στην Παροικια, τις οποίες όπως είπαν (αρνητικά) κάποιοι καυχήθηκαν γι’ αυτές… Λόγος έγινε ακόμα για την καθυστέρηση που παρουσιάζει το 2ο γυμνάσιο Παροικιάς και τις ευθύνες των τοπικών αρχών, ενώ ακόμα οι γονείς εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα θέματα καθαριότητας στα σχολεία, εν μέσω της πανδημίας.

Τέλος, οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στο νησί μας από γονείς και κηδεμόνες, ώστε να διεκδικήσουν αυτά που πρέπει για την Παιδεία στην Πάρο.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.