Με «απεργοδικεία» και «διαδηλωτοδικεία» δεν κάμπτονται οι λαϊκοί αγώνες...

Γυναίκες

Από την Ομάδα Γυναικών Πάρου - Αντιπάρου (μέλος της Ο.Γ.Ε.) λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε μια περίοδο που καθημερινά οι λαϊκές ανάγκες συνθλίβονται και ενώ οδεύουμε σε ένα «δύσκολο» οικονομικά Χειμώνα για τη λαϊκή οικογένεια και μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας όσο αφορά τις εξελίξεις του πολέμου που μαίνεται δίπλα μας, η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει πογκρόμ διώξεων ενάντια σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές. Προσπαθεί να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» , να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με την ποινικοποίηση των αγώνων τους προκειμένου να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της διώκοντας όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία, όσους αγωνίζονται για την υγεία, όσους στέκονται αλληλέγγυοι στους αγώνες και τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.

Με την αξιοποίηση κάθε αντεργατικού, κατασταλτικού νόμου, όλων των έως τώρα κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ-ΝΔ) απολύονται και «σέρνονται» στα δικαστήρια εργαζόμενοι και συνδικαλιστές (...διότι δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις):

● Προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ με τις απολύσεις και διώξεις του πρόεδρου του εργοστασιακού σωματείου Γιάννη Φραγκίδη αλλά και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπάλληλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) όσο και του Άρη Μερκενίδη προέδρου Συνδικάτου Οδηγών-Πωλητών & Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας.

● Δίωξη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Βάλσαμου Συρίγου. Διώκεται και θα δικαστεί στις 19/12 με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία γιατί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες εμπόδισε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργατικής οικογένειας.

● Ποινική δίωξη της πρόεδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου. Διώκεται ποινικά και θα δικαστεί στις 29/11επειδή και αυτή δεν «συμμορφώθηκε» με τις υποδείξεις περιορισμού των διαδηλώσεων κατά τη συγκέντρωση των υγειονομικών και άλλων φορέων στο Υπουργείο Υγείας στις 24/9/2020. Αυτοί που υποκριτικά αποθέωναν μέσα στη πανδημία ως «ήρωες» τους υγειονομικούς τώρα τους σέρνουν σε δίκες. Αυτοί που «έχουν κάνει σημαία» την «υπεράσπιση των γυναικών από τη βία» πρωτοστατούν στην άσκηση κρατικής βίας εναντίον μιας γυναίκας συνδικαλίστριας.

Η Ομάδα Γυναικών Πάρου - Αντιπάρου (μέλος της ΟΓΕ) καταδικάζει και καταγγέλλει τις διώξεις των συνδικαλιστών και κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων. Σήμερα επιβάλλεται πιο μαχητικά να δυναμώσουμε τον αγώνα και τις φωνές μας ενάντια σε κάθε αντιδραστικό νομοθέτημα που στοχοποιεί και ποινικοποιεί κάθε αγώνα διεκδίκησης για μια ζωή στα μέτρα του ανθρώπου.

Όσο και αν επιχειρούν με τα «διαδηλωτοδικεία» και τα «απεργοδικεία» να μας τρομοκρατήσουν, να καταστείλουν κάθε μορφή αντίδρασης και αντίστασης , να φιμώσουν τις φωνές μας δεν θα τα καταφέρουν και πάντα θα παίρνουν απάντηση με την ενότητα των εργαζομένων και το δυνάμωμα των αγώνων τους.

Οι αγώνες δεν μπαίνουν στον γύψο! Οι αγώνες δεν μπαίνουν στον πάγο!

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.