25 Νοεμβρίου - Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Γυναίκες

Η Ομάδα Γυναικών Πάρου - Αντιπάρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, εκφράζει την αλληλεγγύη της στις γυναίκες που βιώνουν την πολύμορφη βία στην οικογένεια, στη δουλειά, στο χώρο που σπουδάζουν, στη γειτονιά.

«Καλούμε όλες και όλους που οργίζονται με τη σαπίλα και τη δυσωδία που φέρνουν στην επιφάνεια οι απανωτές αποκαλύψεις περιστατικών βίας σε βάρος γυναικών και παιδιών να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες που γεννούν δράστες-τέρατα. Σήμερα, πρέπει με επιμονή να φωτίσουμε τη ρίζα αυτών των φαινομένων που βρίσκεται στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Αυτή είναι που γεννά και τρέφει τη γυναικεία ανισοτιμία, τη βία που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της ζωής μας.

2022 11 25 OGE


Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συνδέεται με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα σε μια γυναίκα να σπάσει τα δεσμά μιας βίαιης οικογενειακής ή διαπροσωπικής σχέσης.
Γι’ αυτό καλούμε κάθε γυναίκα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη διεκδίκηση αυτών των προϋποθέσεων: σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα προστασίας της μητρότητας, μέτρα στήριξης των ανέργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές ή πολύτεκνες οικογένειες, εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία-σχολές από επιστημονικούς και κρατικούς φορείς.
Η Ομάδα Γυναικών Πάρου - Αντιπάρου, οργανώνει συζήτηση με θέμα τη βία κατά των γυναικών, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 6μμ, στο «σπίτι του δασκάλου».

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε για τα θέματα που μας απασχολούν όλες και όλους».

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.