Στις «κόκκινες» περιοχές η Αττική ,η Μύκονος και η Σαντορίνη

Υγεία

Στο καθεστώς των «κόκκινων» περιοχών εντάσσεται η Αττική, καθώς η άρνηση της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού και θωράκισης του συστήματος Υγείας, τα οποία εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως «κόστος»,

οδηγεί στη λογική του «ακορντεόν», όπου το λοκνταουν χρησιμοποιείται ανάλογα με τις περιορισμένες αντοχές των νοσοκομείων της «μιας νόσου» και τις ανάγκες της «αγοράς».

Στην πρωτεύουσα, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένου κινδύνου, θα ανοίξουν από τη Δευτέρα μόνο τα Γυμνάσια και όχι τα Λύκεια. Στις «κόκκινες» περιοχές, ανάμεσα τους και η Αττική, τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, τα βιβλιοχαρτοπωλεία, τα κομμωτήρια και τα καταστήματα προσωπικής περιποίησης θα λειτουργήσουν με ραντεβού. Για τα υπόλοιπα καταστήματα θα ισχύσει το click away. Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου. 

Ως προς τις μετακινήσεις, στις «κόκκινες» περιοχές θα εξακολουθήσει να ισχύει η απαγόρευση από τις 6 μ.μ. έως τις 5 π.μ. με εξαίρεση την Αττική. Στην πρωτεύουσα, θα παραμείνει η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. 

Στο «κόκκινο» μπαίνουν από σήμερα Σάββατο στις 6 το πρωί οι εξής περιοχές: Η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο Δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ο Δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ο Δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και η Περιφέρεια Αττικής πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, Β. Παπαευαγγέλου, που μίλησε στην κυβερνητική ενημέρωση, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 45% στην Αττική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτό συντέλεσε το άνοιγμα του εμπορίου και το κρύο. Αυτή τη στιγμή, στην πρωτεύουσα η πληρότητα των ΜΕΘ είναι στο 61% και των απλών κλινών στο 43%. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, ισχυρίστηκε πως τα υγειονομικά δεδομένα είναι «το μοναδικό μας κριτήριο», όμως αυτά δεν διαμορφώνονται σε «κενό αέρος», αλλά στο έδαφος της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΜΜΜ και όπου αλλού συνωστίζονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που δεν έχουν την ...πολυτέλεια να αποφεύγουν αυτούς τους χώρους. Δεν απέφυγε δε να επαναλάβει τις γνωστές «εκκλήσεις» για «συνέπεια» στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Πλέον, οι περιοχές θα χωρίζονται σε «κίτρινες» και «κόκκινες». Από τη Δευτέρα στις «κίτρινες» περιοχές θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν σε λειτουργία. 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.