Ο «Γολγοθάς» για τους νεφροπαθείς

Υγεία

Έκκληση να βρεθεί μια λύση άμεσα ζητούν εννέα νεφροπαθείς στην Πάρο, οι οποίοι θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη υγεία τους,

καθώς πρέπει να πηγαίνουν για αιμοκάθαρση στην Νάξο και ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και ταλαιπωρία, διότι το νησί μας, δεν υπάρχει αντίστοιχη μονάδα.

Η «Φωνή της Πάρου», ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Αντώνη Σαρρή, (νεφροπαθής), ο οποίος αναφέρθηκε στο πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Σχετικά με τις μετακινήσεις: Ο κ. Σαρρής, τόνισε, ότι πρέπει να πηγαίνουν Νάξο τρεις φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, ενώ αν υπάρχει απαγορευτικό απόπλου, τους ενημερώνουν και θα πρέπει να βρίσκονται στο γειτονικό νησί πολύ νωρίτερα από το καθορισμένο ραντεβού. Επιπρόσθετα, λόγω της αιμοκάθαρσης αν ανέβει υπερβολικά το κάλιο στις μετρήσεις αίματος θα έρθει ελικόπτερο για να τους μεταφέρει στη Σύρο.

Επίσης, ενημερώθηκαν πως πρέπει να πηγαίνουν στο ραντεβού της Κυριακής, από την Παρασκευή, ένα γεγονός, που ο ίδιος το θεωρεί απαράδεκτο, διότι ανεβάζει πολύ το κόστος, καθώς δεν είναι εφικτό να πληρώνουν διαμονή στη Νάξο κάθε εβδομάδα. 

Ακόμα ανησυχούν μην επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την υγεία τους, καθώς στη Νάξο μεταβαίνουν το πρωί και επιστρέφουν το βράδυ. Αποτέλεσμα, στο ενδιάμεσο διάστημα να βρίσκονται εκτεθειμένοι στον καιρό, καθώς λόγω του κορωνοϊού είναι όλα κλειστά και δεν έχουν που να προφυλαχθούν.

Για τις ενέργειες που έχουν γίνει και αν υπάρχει ουσιαστική βοήθεια: Ουσιαστική βοήθεια δεν έχουν έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση να μην πηγαίνουν στη Νάξο για την αιμοκάθαρση τους, σύμφωνα με τον κ. Σαρρή. Επίσης, ανέφερε, πως στο παρελθόν, ένας ιδιώτης είχε προσφερθεί να δημιουργήσει μια μονάδα στο νησί, αλλά το ανέβαλε και από τότε δεν γνωρίζουν τίποτα νεότερο. Επιπρόσθετα, εξέφρασε την απορία πως είναι δυνατόν να έχει μονάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη και ακόμα η Πάρος να μη διαθέτει. 

Ερωτηθείς αν θέλει να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με την ταλαιπωρία που βιώνουν όλο το χρόνο, αποκρίθηκε: «Προτιμώ, να κάνω μια ευχή μόνο. Αν μπορούν να δημιουργήσουν μια μονάδα εδώ στην Πάρο, έτσι ώστε να γλιτώσουμε τις μετακινήσεις, για οικονομικούς και ψυχολογικούς λόγους».

Τέλος, ευχαρίστησε τα πληρώματα, των Ε/Β-Ο/Γ «Σκοπελίτης» και «Άρτεμις» που είναι στο πλευρό τους συνέχεια, αλλά και τον κ. Τζανακάκη τον γιατρό τους, στη Νάξο.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.