ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ Και την απαγόρευση εξαγωγών ρίχνει η Κομισιόν στο τραπέζι των παζαριών με τις φαρμακοβιομηχανίες

Υγεία

Ο πόλεμος των εμβολίων καλά κρατεί, με την Κομισιόν να κραδαίνει την απαγόρευση εξαγωγών, όπως την εφάρμοσε η Ιταλία, για να πετύχει την παράδοση εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες

, προσπαθώντας να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για το γεγονός ότι όχι απλά επιτρέπει αλλά προτρέπει (όπως απέδειξαν και τα τμήματα των συμβολαίων που δημοσιοποίησε) στους φαρμακευτικούς κολοσσούς να εμπορεύονται κατά το δοκούν τα εμβόλια και να τα θεωρούν ως «πνευματική τους ιδιοκτησία».

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «εάν μια εταιρεία δεν παραδίδει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εξαγωγές» και πρόσθεσε ότι η «AstraZeneca» έχει παραδώσει στην Ιταλία λιγότερο από το 10% της σύμβασης για το πρώτο τρίμηνο.

Η Κομισιόν επιχειρεί να μετατραπεί σε μεσάζοντα και ρυθμιστή της ροής των εμβολίων σε χώρες εκτός της ΕΕ, με την πρόεδρο της Κομισιόν να λέει ότι «η "AstraZeneca" πρέπει πρώτα να δείξει βελτίωση ή αύξηση των παραδόσεων προτού μπορέσουν να εξάγουν την παραγωγή "AstraZeneca" από την Ευρώπη».

Αφού ισχυρίστηκε ότι «δεν κοιτάζουμε χώρες, αλλά εταιρείες», η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε πως «η εταιρεία πρέπει να παραδώσει. Και αυτό θα δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη ότι τηρούν τη σύμβασή τους και αν τηρούν τη σύμβαση, φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές για εξαγωγές».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.