125 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ αλλά η κυβέρνηση αρνείται επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Υγεία

Εκτός ΜΕΘ είναι 125 διασωληνωμένοι ασθενείς που περιμένουν στην αναμονή για να αδειάσει κρεββάτι σε εντατική!

Από αυτούς οι 55 διασωληνωμένοι είναι στην αναμονή για πάνω από τρία 24ωρα, σύμφωνα με τα στοιχεία το απόγευμα της Δευτέρας.

Η κατάσταση μέρα με τη μέρα στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Αττικής, ολοένα και χειροτερεύει και η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στο αίτημα για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στον Ευαγγελισμό η κατάσταση από μέρα σε μέρα επιδεινώνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρεβάτια της ΜΕΘ - Covid είναι όλα κατειλημμένα και από τις απλές κλίνες Covid οι 140  από τις 200 είναι κατειλημμένες. Το 1/3 του νοσοκομείου έχει μετατραπεί σε Covid, οι non – Covid ασθενείς έχουν παραμεληθεί, τα χειρουργεία έχουν μειωθεί και λειτουργούν μόνο τα 6 από τα 14, ενώ η καρδιοχειρουργική κλινική έχει κλείσει και τα κρεβάτια της έχουν μετατραπεί σε Covid. Σύμφωνα με στοιχεία τα χειρουργεία σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχουν μειωθεί από 23-25%.

Στο Τζάνειο, πέθανε ασθενής, 68 ετών, διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο, μετά από 10 μέρες αναμονής για κλίνη ΜΕΘ. Το νοσοκομείο εδώ και εβδομάδες λειτουργεί με 2 μόνο αίθουσες χειρουργείου, ακόμα και στις μέρες γενικής εφημερίας. Τα 3/4 του προσωπικού του χειρουργείου έχουν αποσπαστεί στα τμήματα Covid.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», το οποίο είχε εφημερία ως το πρωί της Δευτέρας, έγιναν 61 εισαγωγές Covid, ενώ στο σύνολο των 190 κρεβατιών Covid, κενά ήταν μόλις οι 10. Στις υπόλοιπες κλινικές έγιναν 133 εισαγωγές ασθενών. Στις 8 το πρωί υπήρχαν 10 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ δεν υπήρχε κενό κρεββάτι στο νοσοκομείο ούτε για δείγμα. (Δείτε βίντεο εδώ)

Στην Καρδίτσα, ασθενείς διακομίστηκαν το νοσοκομείο Τρικάλων καθώς το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκε πρόβλημα στον κεντρικό μειωτή παροχής οξυγόνου, ο οποίος δεν έδινε πίεση στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από το δεύτερο κύμα της πανδημίας ωστόσο δεν υπάρχει εφεδρικό μηχάνημα στο νοσοκομείο. Αξίζει να τονίσουμε ότι η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Καρδίτσας έχει ζητήσει την επίταξη ιδιωτικής κλινικής στο νομό που έχει κλείσει και έχει δυνατότητα παροχής οξυγόνου σε δεκάδες κλίνες.

Στα Γιάννενα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο σχεδιάζεται αναστολή της μεγάλης πλειοψηφίας των χειρουργείων για να ανοίξει 3η ΜΕΘ Covid. Το αποτέλεσμα θα είναι να παραμείνουν μόνο δύο χειρουργικές αίθουσες ανοιχτές, για τα επείγοντα και έκτακτα χειρουργεία, με τη συνδρομή των ελάχιστων αναισθησιολόγων, αφού οι υπόλοιποι θα αξιοποιηθούν στην 3η ΜΕΘ Covid.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.