Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα των ραντεβού για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 - 44 ετών

Υγεία

Την Παρασκευή 21 Μάη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια

(«Pfizer, «Johnson & Johnson»,  «Moderna», «AstraZeneca») η ηλικιακή ομάδα των 40 - 44 ετών, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί έως τώρα 1.615.000 άνθρωποι, όπως ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης μόλις 15,4%. 

Μέχρι τέλη Μάη, συμπλήρωσε ο Μ. Θεμιστοκλέους, αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί 5,6 εκατ. άνθρωποι. Με μία δόση περίπου 3,5 εκατ. ποσοστό 34%, και με δύο δόσεις 2 εκατ., ποσοστό 20%.

Η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, δήλωσε ότι η προστασία από τα αντισώματα, είτε μετά από εμβολιασμό, είτε μετά από νόσηση, έχει διάρκεια εφτά μήνες. Η ίδια πρόσθεσε πως πριν λίγες ημέρες προδημοσιεύτηκε μια μελέτη, με τίτλο «Τα αντισώματα παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης», σημειώνοντας πως είναι ενθαρρυντική, καθώς «είναι η πρώτη που μιλά για προστασία από την ανοσία μεγαλύτερη του ενός έτους». 

«Η σύστασή μας είναι μετά από νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου», είπε, σημειώνοντας πως με τα νέα στοιχεία καταρρίπτονται δύο επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων: Ότι δηλαδή το εμβόλιο δεν προστατεύει για πολύ καιρό και ότι δεν καλύπτει τις μεταλλάξεις. 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.