Προσέλευση ασθενών και συνταγογράφηση

Υγεία

Σύμφωνα με τις τρέχουσες υπουργικές εγκυκλίους, οι πολίτες σε μονάδες της περιοχής μας προσέρχονται για μη επείγοντα ιατρικά προβλήματα σε όλες τις μονάδες υγείας Πάρου και Αντιπάρου, αποκλειστικά με ραντεβού. Εξαίρεση αποτελούν οι επείγουσες καταστάσεις υγείας οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα.

Αυτό αφορά ιδιαίτερα την συνταγογράφηση φαρμάκων ή μη επειγουσών εξετάσεων. Τα ραντεβού κλείνονται καθημερινά στο 22843-60081, ενώ υπάρχει η δυνατότητα σε ασθενείς οι οποίοι λαμβάνουν αποδεδειγμένα χρόνια αγωγή από τον ιατρό τους, μετά από εξακρίβωση των στοιχείων τους και της ανάλογης γνωμάτευσης τους ιατρού τους, να λαμβάνουν συνταγές άυλα (χωρίς ο ασθενής να χρειάζεται να προσέλθει αυτοπροσώπως στις μονάδες υγείας).

Ασθενείς οι οποίοι παρακολουθούνται για χρόνια νοσήματα (π.χ. σάκχαρο, υπέρταση κλπ) από ιδιώτες ιατρούς (εντός ή εκτός Πάρου, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ή μη), οφείλουν να λαμβάνουν εξάμηνη συνταγή από τους ίδιους. Οι τελευταίοι μπορούν ομοίως να συντάσσουν εξάμηνες άυλες συνταγές (εξ αποστάσεως) ή άυλες γνωματεύσεις εξετάσεων για τους ασθενείς που γνωρίζουν και παρακολουθούν. Είναι γνωστό σε όλους ότι το Κ.Υ. Πάρου και οι εργαζόμενοι αυτού εργάζονται αυτή την εποχή στο όριο των σωματικών και ψυχικών δυνατοτήτων τους, ενώ έχουν συγχρόνως επιφορτιστεί με τη διάγνωση, αντιμετώπιση αλλά και αρχική νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, όπως και με τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με δύο βάρδιες ημερησίως.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σε σχετική ανακοίνωση από το Κ.Υ. Πάρου τονίζει ότι «επιζητούμε την συνεργασία όλων, ώστε η δύσκολη αυτή περίοδος (λόγω τουριστικής κίνησης) να ολοκληρωθεί χωρίς ιδιαίτερες δυσλειτουργίες ή προβλήματα».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.