Θετική πορεία στους εμβολιασμούς

Υγεία

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η πορεία εμβολιασμού για την τρίτη δόση στην περιφερειακή Ενότητα Πάρου. Πιο συγκεκριμένα, στον τόπο μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το gov.gr και την επιτροπή της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού, έως και τις 6/12/2021 είχαν γίνει 4.172 εμβολιασμοί για την τρίτη δόση, στα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Πάρου.

Το παραπάνω νούμερο είναι αρκετά μεγάλο, καθώς αυτήν την εποχή στην Πάρο και την Αντίπαρο έχουμε «καθαρούς» μόνιμους κατοίκους του νησιού. Δηλαδή, η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με τους εμβολιασμούς που είχαμε στο ξεκίνημα  (1η-2η δόση). Κι αυτό διότι στο ξεκίνημα των πρώτων εμβολιασμών στο νησί μας είχαν συρρεύσει πολλοί συμπατριώτες μας λόγω της έναρξης εργασιών σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Επίσης, μην ξεχνούμε ότι εκτός των εργαζομένων σε εποχικές επιχειρήσεις που έσπευσαν να εμβολιαστούν στην Πάρο, είχαμε και ένα σημαντικό αριθμό εμβολιασμών σε νέους επισκέπτες, οι οποίοι μαζί με τις διακοπές τους στην Πάρο επέλεξαν να εμβολιαστούν εδώ, λόγω του ότι σχεδόν μαζικά όλοι όσοι εμβολιάστηκαν στα νησιά μας από τις αρχές Μαΐου 2021 με το μονοδοσικό εμβόλιο. Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson προτιμήθηκε από τις νέες ηλικίες ακριβώς διότι δεν απαιτούσε δεύτερη επίσκεψη. Σημειώνουμε ότι με τις δύο πρώτες δόσεις έχουν εμβολιαστεί σε Πάρο και Αντίπαρο 15.140 συμπολίτες μας σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν έως και τις 6/12/2021. Ο αριθμός (15.140)  δείχνει ξεκάθαρα και επιβεβαιώνει τα όσα γράφουμε παραπάνω για τους εμβολιασμούς εργαζομένων κλπ, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ο αριθμός εμβολιασμών δείχνει αρκετά μεγαλύτερος από το συνολικό αριθμό μόνιμων κατοίκων. Με κάθε τρόπο βέβαια -και προς άρση κάθε παρεξήγησης- το ζητούμενο δεν είναι πόσοι ντόπιοι εμβολιάστηκαν. Έτσι κι αλλιώς, όσοι εμβολιάστηκαν στο Κ.Υ. Πάρου προστίθενται στο σύνολο της χώρας και ο στόχος είναι ο μεγαλύτερος αριθμός εμβολιασθέντων για την προφύλαξη από τον ιό του κορωνοϊού.

Οι προβλέψεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Νίκος Καρδούλας και δημοσίευσαν κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων στη χώρα, η Πάρος βρίσκεται πολύ κοντά σε ενδημική φάση, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται εγγύτερα στον στόχο της ανοσίας που είναι στο 90% και έχει ήδη ποσοστό στο 87%.

Οι επιστήμονες παγκοσμίως θεωρούν ότι ο κορωνοϊός δε θα εξαφανιστεί, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει ενδημικός. Σύμφωνα με παγκόσμιες μελέτες, ένας ενδημικός ιός είναι σχετικά σταθερός σε μεγάλο βαθμό σε έναν πληθυσμό και για να εισέλθει μία περιοχή στην «Ενδημική Φάση», θα πρέπει να υπάρχουν αντισώματα πάνω από 90% στο σύνολο του πληθυσμού, τα οποία αποκτώνται είτε με τον εμβολιασμό, είτε με τη μόλυνση από τον ιό. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του κ. Καρδούλα, σε ενδημική φάση αυτή τη στιγμή βρίσκεται η Μύκονος και αρκετά κοντά η Πάρος και η Θήρα. Στον αντίποδα βρίσκεται η Π.Ε. Ευρυτανίας με ποσοστό 46% και ακολουθεί η Π.Ε. Κιλκίς και Ηλείας με 56%. Σημειώνουμε ότι ο κ. Καρδούλας δεν είναι γιατρός, αλλά Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία, πρ. καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συνταγματάρχης ε.α. Ακολουθεί για τα ευρήματά του ένα μαθηματικό μοντέλο, το οποίο κατ’ επανάληψη έχει εκθέσει δημοσκοπικές εταιρίες και κυβερνητικές ανακοινώσεις με ανακοινώσεις για πρόβλεψη κρουσμάτων. Ήταν ο μόνος, που ενάντια σε όλο το «ρεύμα» ενημέρωσης, προέβλεψε τα κρούσματα Αυγούστου με ευστοχία 100% και τη μείωσή τους μετά τις 15/8/2021. Έτσι, όταν επιστήμονες ομιλούσαν για 5 έως 8.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου, ο ίδιος μιλούσε με απόλυτη σαφήνεια –βάσει του δικού του μαθηματικού μοντέλου- για την τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού, από 3.069 έως 3.751 κρούσματα και δικαιώθηκε απόλυτα. Επίσης, στις εκλογές του 2019 ο κ. Καρδούλας είχε πετύχει ακριβώς το αποτέλεσμα, ενώ για τον Νομό Θεσσαλίας είχε δώσει βάσει του μαθηματικού μοντέλου και δικών του μετρήσεων ακόμα και τα ακρινή ποσοστά και τις έδρες των κομμάτων, ενώ για το ΜέΡΑ25 είχε πετύχει και το τελικό αποτέλεσμα!

Η «άλλη» Πάρος

Μαζί με τα θετικά για την πορεία εμβολιασμού για την τρίτη δόση στην Πάρο, υπάρχουν και ορισμένα αρνητικά. Έτσι, έχουμε διάφορα αντιεμβολιαστικά «κέντρα» που διαδίδουν κατά των εμβολίων και τα οποία δεν έχει καμία αξία να τα αναφέρουμε.

Όμως θλίψη προκαλούν τα όσα επικαλούνται και άτομα στον χώρο πέριξ της εκκλησίας, την ίδια στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι συνέβη σε δύο Μονές του νησιού μας και τις επιπτώσεις υπήρχαν… Παρά ταύτα και σε αντίθεση σε αυτά που υποστηρίζει η επιστήμη επιμένουν και ουσιαστικά «εγκλωβίζουν» συμπολίτες μας για να μην εμβολιαστούν. Μιλούν για θεωρίες συνωμοσίας, έως για «666» και «Αντίχριστο» μέσω του εμβολίου! Έτσι, άνθρωποι δίχως καμία θεολογική μόρφωση ή επιστημονική κατάρτιση έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη εκκλησία της Ελλάδος ή και τις προτροπές για εμπιστοσύνη της επιστήμης από τον Μητροπολίτη Παροναξίας, Καλλίνικο.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.