Τέλος στις μάσκες από 1ης Ιουνίου; - Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Υγεία

Δύσκολη εξίσωση η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία και ειδικά η άρση των κανόνων για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Στην Ελλάδα, σε πλήρη άρση του μέτρου της μάσκας προσανατολίζεται η κυβέρνηση με στόχο να επανέλθουμε στην κανονικότητα, ενώ υποχρεωτική θα παραμείνει σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και ΜΜΜ. 

Παρ' όλες τις συστάσεις για χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός, οι πληροφορίες από πλευράς υπουργείου Υγείας είναι ότι αναμένεται η πλήρη κατάργησή της από την 1η Ιουνίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εκτίμησε ότι θα παραμείνουν οι μάσκες στα νοσοκομεία, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ωστόσο ελπίζει ότι σύντομα θα πάψουμε να ζούμε με μάσκες και θα μπούμε σε μια κανονικότητα.

Ήδη οι πρώτες ανακοινώσεις για τα αεροπορικά ταξίδια διεθνώς αναφέρουν ότι η χρήση μάσκας καθίσταται προαιρετική από 16 Μαΐου.

Παρόμοιες  θα είναι οι αποφάσεις και για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια. Με ενδιαφέρον αναμένεται η θέση της Ελλάδας για το θέμα καθώς η μη χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και πλοία έρχεται σε αντιπαράθεση με την υποχρεωτική χρήση στα ΜΜΜ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.