Σύσταση για τέταρτη δόση του εμβολίου σε όσους είναι άνω των 30 ετών

Υγεία

Σύσταση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού με την 4η δόση απευθύνει η Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Η Επιτροπή συστήνει στους πολίτες των άνω των 30 ετών να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου. Σε αυτές τις ηλικίες, ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός. Αλλά στις ηλικίες άνω των 60, η σύσταση είναι «ισχυρή»

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό θα ανοίξει την Δευτέρα 27 Ιούνη.

Οι ειδικοί έλαβαν την συγκεκριμένη απόφαση μετά την νέα έξαρση της πανδημίας, η οποία σημειώνεται στο έδαφος της αναστολής και των παραμικρών μέτρων προστασίας ενόψει του τουριστικού «θαύματος»...

Από στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών, προκύπτει ότι μόλις το 15% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί με την τέταρτη δόση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: 

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60. Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.