ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ : Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό το απόγευμα

Υγεία

Σε ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού θα προχωρήσει το απόγευμα η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης

από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η κυβέρνηση προχωράει στην ενημέρωση του λαού, μετά το αλαλούμ που η ίδια έχει προκαλέσει, για την 4η δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, εντείνοντας τη δίκαιη ανησυχία του λαού για τη νέα πανδημική έξαρση του κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η Επιτροπή Εμβολιασμών συνέστησε σε όσους είναι άνω των 30 ετών να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου, ενώ στις ηλικίες άνω των 60 η σύσταση είναι «ισχυρή». Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας «δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα πρόσφερε μια 2η αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια». Έτσι, όσοι είναι 30 - 59 ετών καλούνται να ...«αυτοαξιολογηθούν» και όπως λέει η κυβέρνηση «εφόσον το επιλέξουν», να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν.

Χθες ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, δήλωσε ότι «από δω και πέρα, ακόμα και μετά στο φθινόπωρο, θα πάμε στη λογική της συνύπαρξης με τον ιό» κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τον λαό, τα δημόσια νοσοκομεία θα συνεχίσουν να αποψιλώνονται σε προσωπικό και κρατικούς πόρους, θα παραμείνει το αίσχος των ράντζων, της πολύμηνης αναμονής για ένα ραντεβού με γιατρό ή μια εξέταση, η βαριά νοσηρότητα στον πληθυσμό.

Επί της ουσίας δεν πρόκειται να παρθεί κανένα μέτρο για την ανακοπή της υπερμετάδοσης, αφού κάτι τέτοιο θα έπληττε τον τουρισμό, που ετοιμάζεται για ρεκόρ κερδοφορίας. Την ίδια ώρα, ειδικά στα νησιά - τουριστικούς προορισμούς, τα οποία «βράζουν», δεν υπάρχει ούτε στα «χαρτιά» κάποιο πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων, π.χ. για την απομόνωσή τους κ.λπ. οπότε και η καραντίνα επαφίεται στην ατομική ευθύνη του καθενός.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.