Στο «κόκκινο» Ιόνιο, νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Αττική – Ουδέν νεώτερον... για μέτρα

Υγεία

Στις τουριστικές περιοχές καταγράφεται η μεγαλύτερη αυξηση κρουσμάτων κορονοϊού και ειδικότερα σε ιόνιο, νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Αττική όπως ειπώθηκε από την ηγεσία του ΕΟΔΥ

σε έκτακτη συνέντευξη τύπου δίχως ωστόσο να ειπωθεί κάτι για μέτρα, οπότε μένουν τα πρωτόκολλα ανοσίας των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Αντίθετα φάνηκε ότι η στόχευση της έκτακτης ενημέρωσης του ΕΟΔΥ ήταν να δημιουργηθεί κλίμα εφησυχασμού…

Τόσο ο πρόεδρος του οργανισμού καις Καθηγητή Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης όσο και ο αντιπρόεδρος, Καθηγητής Επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής ανέφεραν ότι σχεδόν όλη η Ευρώπη είναι στο κόκκινο λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού κάτι συμβαίνει τις τρεις τελευταίες τρεις εβδομάδες και στην Ελλάδα όπου τα πραγματικά κρούσματα υπολογίζονται σε ώς και 200.000!

Στις ηλικίες 18-24 είναι η μεγαλύτερη αύξηση και πάνω από το 50% των κρουσμάτων είναι οι νέες υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Omicron οι BA4 και ΒΑ5 που όπως αναφέρθηκε «σαρώνουν στην Ευρώπη».

Αναφέρθηκε ακόμα πως καταγράφεται άνοδος στις νοσηλείες, χωρίς να καταγράφεται αύξηση των διασωληνωμένων. Εκτιμούν ότι η αναζωπύρωση της πανδημίας θα έχει ήπια χαρακτηριστικά σε ότι αφορά τις εισαγωγές σε ΜΕΘ διότι στα προηγούμενα κύματα μέσα σε 12 με 15 μέρες από τα αυξημένα κρούσματα αποτυπωνόταν η αύξηση στις ΜΕΘ. Αυτή τη φορά, είπαν, πέρασαν 28 μέρες από την αρχή της έξαρσης, χωρίς να καταγράφεται αύξηση στις εισαγωγές ΜΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντική άνοδο καταγράφεται και στο ποσοστό των επαναλοιμώξεων.

Για την 4η δόση εμβολίου ειπώθηκε ότι η προστασία της είναι φανερή στις ηλικιακές ομάδες άνω των 70 ετών και εκτιμάται ότι είναι 6 φορές μικρότερος ο κίνδυνος νόσησης.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.