Συνεχίζεται ακάθεκτη η εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης παρά το νέο κύμα του κορονοϊού

Υγεία

Τη στιγμή που τα κρούσματα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και που το ΕΣΥ πιέζεται για άλλη μία φορά τα τελευταία δύο και κάτι χρόνια, η κυβέρνηση παραμένει στην ίδια λογική της εγκληματικής αδράνειας, κυρίως λόγω τουρισμού, ενώ συντηρεί τη λογική της «ατομικής ευθύνης». 

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο οποίος, μιλώντας σήμερα στο «Mega», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στη χώρα μας υπάρχει ένα κύμα κορονοϊού που κορυφώνεται, πως το σύστημα Υγείας πιέζεται και αναμένεται η «συνεργασία» ξανά με τον ιδιωτικό τομέα (τη στιγμή που ξανά νοσοκομεία γίνονται «μίας νόσου») και πως τεστ δεν γίνονται με τους ρυθμούς που γίνονταν. Μέσα σε αυτά, πρέπει να προστεθεί και η νέα μορφή ανακοίνωσης των κρουσμάτων, σε εβδομαδιαία βάση πλέον, όπου κυριαρχούν οι μέσοι όροι και οι ...μαθηματικές πράξεις, αλλά και νέες παραλλαγές του ιού όπως η «Κένταυρος» που, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει ταχεία ανάπτυξη και ευρεία γεωγραφική εξάπλωση μεγαλύτερη από την παραλλαγή «Όμικρον» από την οποία φέρεται να προέρχεται. 

«Είμαστε προς την κορύφωση ενός κύματος που υπάρχει, υπάρχει ακόμα αυξητική πορεία η οποία αρχίζει να σταθεροποιείται», είπε ο Θ. Πλεύρης και πρόσθεσε πως «πρέπει να δούμε σε τι φάση είναι το κύμα». Σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ πιέζεται» και ανέλυσε πως «αναπτύσσουμε κλίνες και το επόμενο στάδιο είναι η περαιτέρω ανάπτυξη κλινών, να βάλεις μέσα ιδιωτικές δομές, να πάρεις στρατιωτικά νοσοκομεία». Αν και είπε ότι από τον Σεπτέμβρη, όταν και ενεργοποιηθεί αυτό το πρωτόκολλο, «δεν θέλουμε να πάμε σε μονοθεματικά νοσοκομεία, γιατί θέλουμε το ΕΣΥ να λειτουργεί ομαλά», υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες μέρες το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» μετατράπηκε και πάλι σε μιας νόσου, αποκλειστικά για τα Covid περιστατικά, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο έκλεισε μία Χειρουργική Κλινική, δυναμικής 27 κλινών και μετατράπηκε σε Covid, ενώ δύο ακόμη κλινικές έχουν κλείσει για λόγους ανακαίνισης και το προσωπικό τους μπαλώνει άλλες τρύπες και μόνο έτσι βγαίνουν 10 μέρες άδειας για τους εργαζόμενους. Επίσης, στο Νοσοκομείο Νίκαιας αναγκάστηκαν να αδειάσουν άρον άρον την Πνευμονολογική Κλινική -μεταφέροντας τους ασθενείς αλλού, εκτός νοσοκομείου- προκειμένου να μετατραπεί σε Covid, μιας και δεν υπήρχαν κλίνες για τις πάνω από 20 εισαγωγές που έγιναν.

Μίλησε για «πιο στοχευμένο έλεγχο» με τα τεστ και είναι «λογικό η θετικότητα να είναι μεγάλη» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε υπερμεταδοτικότητα, η λογική είναι ότι μπαίνουμε σε μία συνύπαρξη με τον κορονοϊό, θέλουμε να πάμε σε μία κουλτούρα τήρησης μέτρων» και πως «τα μέτρα έχουν ανασταλεί, δεν έχουν καταργηθεί, υπάρχει η πιθανότητα να γυρίσουμε στα μέτρα, αλλά η φιλοσοφία μας είναι τα μέτρα να παραμείνουν σε επίπεδο σύστασης».

Έχουμε ήδη φτάσει στην κορύφωση σε τουριστικές περιοχές όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη, ενώ στις τρεις από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης έχουμε συνεχιζόμενη αύξηση. Ουσιαστικά, έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία σε μεγάλο βαθμό στα νησιά που ηγήθηκαν αυτού του κύματος».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.