Από σήμερα, ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια - Κανένα άλλο μέτρο από την κυβέρνηση

Υγεία

Από σήμερα Τετάρτη, ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, αφού η πλατφόρμα έχει ήδη ανοίξει, όπως ανακοίνωσε σε προχθεσινή συνέντευξη τύπου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (ΕΕΕ), Μαρία Θεοδωρίδου.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα επικαιροποιημένα (με m-RNA τεχνολογία) είναι αποτελεσματικά έναντι των παραλλαγών της Covid Ομικρον 1, Ομικρον 2, Ομικρον 2.7 και  προορίζονται μόνο ως αναμνηστική δόση, δηλαδή μετά τη συμπλήρωση του βασικού εμβολιασμού (δύο ή τρεις δόσεις) ανεξάρτητα από το είδος του εμβολίου που επιλέχτηκε στο αρχικό σχήμα και χορηγούνται σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μήνες μετά την τελευταία δόση εμβολίου ή τη νόσηση.

Με τα συγκεκριμένα σκευάσματα μπορούν να εμβολιαστούν οι 12 ετών και άνω, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στα άτομα με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης (άνω των 60 ετών, ανοσοκατεσταλμένοι και ασθενείς με χρόνια και σπάνια νοσήματα, όσοι διαμένουν ή εργάζονται σε μονάδες αυξημένης φροντίδας ηλικιωμένων, οι επαγγελματίες Υγείας, άτομα που διαβιούν με ανθρώπους σε ανοσοκαταστολή). Για τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν συστήνονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια, αλλά η 4η δόση με το παλιό σχήμα για παιδιά σε ανοσοκαταστολή.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, πως εκτός των εμβολίων η κυβέρνηση - στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης - δεν έχει σκοπό να πάρει κανένα άλλο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, αφήνοντας αθωράκιστα σχολεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, προνοιακές δομές και εργασιακούς χώρους, κι ενώ ζούμε το «τρίτο φθινόπωρο μαζί με τον κορονοϊό», όπως αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκτακτη ενημέρωση.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.